INTENSIVKURS SKÅDESPELERI

Det här är kursen för dig som intensivt vill utvecklas som skådespelare. Under en vecka i sommar så erbjuder vi dig möjligheten till en kurs i skådespeleri. 

Upplägg

Vi kommer att tydliggöra och utveckla kroppen som verktyg i arbetet som skådespelare. Genom Röst, rörelse och upplevelsebaserad träning kommer du att få möjlighet att finjustera ditt instrument. Man deltar under en vecka och kursen genomförs under dagen 10-17, utomhus i så gott som alla väder. Se det som ett dagläger för dig som är tokig i skådespeleri. 

Varje dag delas in i tre pass. Om du behöver coachning inför en föreställning, film eller arbetsprov så går det bra att ta med sig material för det till kursens tredje och sista pass; 

  1. Uppvärmning och genomgång av kroppen som instrument.
  2. Scenisk gestaltning. Skådespelarträning i grupp
  3. Individuell träning med dagliga redovisningar. 


Om kursen

Kursen passar dig som har en bakgrund av skådespeleri eller ett starkt intresse för teater. Kanske har du kommit in på en teaterskola till hösten och vill hålla igång ditt instrument? Eller så ska du snart söka vidare och behöver uppdatera verktygen för att komma in på en skola, eller audition för ett jobb? I annat fall så vill du utforska om skådespeleri är något för dig?  (Särskilt du som är musikalartist eller kommer från musikteatern uppmanas att söka för att utveckla ditt sceniska uttryck)


Ålder: 16-22 år

När?: Vecka 31  Mån-Fre 10.00-17.00 (Dagläger)

Var? Ekstrandsvägen 4A Huddinge

Kursledare: Christoffer Wallin. Gästlärare kan tillkomma och presenteras efter hand. 

Mat: Vegetarisk lunch varje dag (+ eventuellt fisk, ägg och vissa mejeriprodukter) ingår i priset.

Kostnad: 3900 kronor inkl moms. ANMÄLAN FÖRE 30 juni ger 15% rabatt

Max antal: 16 Stycken

Vår filosofi

Skådespelaren

Kroppen och dess förutsättningar är grunden för hur du som skådespelare skall föra fram berättelsen. En nyfikenhet och tydlighet i ditt gestaltande är avgörande för publiken, dina medspelare och din egen upplevelse. Hur påverkas vår gestaltningsförmåga av våra yttre omständigheter? Hur jobbar man med avslappning och koncentration? Hur utvecklar jag en lätthet i min kropp och närheten till förvandlingen? Det är några utav de frågor som vi arbetar kring i den här kursen. Du kommer att komma i kontakt med rörelse och röstövningar genom hela kursen för att stärka dig som konstnär. 

Naturen

 Vi tror på naturen som omgivning därför är vi stort sett bara utomhus. Vi tror att all kringliggande miljö påverkar ditt sätt att gestalta på. Genom att vara ute kan vi tillsammans hitta till ett kravlöst sätt att uttrycka oss på. I så gott som varje moment så använder vi oss av det som naturligt finns i vår omgivning. Vi lär oss hur stor påverkan omgivningen har på våra kroppar. En varm dag så utlovas ett skönt dopp

Maten

En bra och balanserad kropp är a och o för hur man kommer att må och leverera därför lägger vi stor vikt vid just maten och näringen. Med bra träning, god luft och bra mat som vi gemensamt lagar så kommer du känna att det här var en upplevelse utöver det vanliga. Vi bjuder på de bästa mattipsen för att orka som skådespelare och vi pratar kring hur man tar hand om sin kropp i tuffare situationer. 


Intresseanmälan

Om kursledaren

Christoffer Wallin är i stort sett uppvuxen på scenen. Han har spelat i, regisserat och arbetat bakom ett flertalet stora och mindre uppsättningar. Christoffer har coachat många blivande artister och skådespelare inför antagningsprov och audition till jobb. Som tekniker och scenmästare har han varvat anställningar på några utav våra största institutioner.  Idag frilansar han som skådespelare, regissör och producent.